Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Uuden tietokoneen käyttöönlaitto

Kun hankkii uuden tietokoneen ja käynnistää tietokoneen ensimmäistä kertaa, niin tietokone kyselee kaikenlaisia tietoja, joita ei käyttäjä välttämättä ymmärrä. Samalla voidaan valita asetukset väärin ja tietokone ei välttämättä toimi niin kuin haluaa.

Uuden tietononeen mukana yleensä asentuu valmistajan omia ohjelmia, joita ei peruskäytössä tarvita sekä yleensä 30 päivän ilmainen virustorjuntaohjelmisto, joka kuukauden päästä alkaa pyytämään tuotteen ostamista. Monesti vanhassa tietokoneessa on ollut joku maksullinen tai ilmainen virustorjunta ohjelmisto, jonka on hyväksi todennut ja opetellut käyttämään. Tässä tapauksessa uuden tietokoneen mukana tullut ohjelmisto pitää osata poistaa oikein ja tämän jälkeen asentaa tuttu virustorjuntaohjelmisto tilalle.

Monesti myös vanhassa tietokoneessa on sähköposti, dokumentteja, kuvia, videoita ja ohjelmia, jotka pitäisi siirtää uuteen koneeseen. Monesti sähköpostin siirtämisessä tulee ongelmat vastaan, jos tuttua sähköposti ohjelmaa ei saa enää asennettua uuteen koneeseen tai sitten on uuden koneen myötä hankkinut esim. Outlook sähköpostiohjelmiston, jota haluasi alkaa käyttämään. Sekä ammattikäytössä olevat ohjelmistojen tietojen siirtäminen saattaa olla välillä haasteellista.

Tässä vaiheessa avuksi tulee Kurtin ATK-Huolto, joka auttaa uuden tietokoneen käyttöönlaittamisessa.

Uuden tietokoneen käyttöönlaittamisessa menee yleensä n. 2-6h aktiivista työaikaa ja kokonaistyöaika liikkuu siinä 4-10h. Työmäärä riipuu täysin siitä mitä ohjelmistoja asennetaan uuteen koneeseen ja mitä tietoja palautetaan vanhasta tietokoneesta uuteen.

Kokonaistyön ajan takia emme laita uutta tietokonetta paikan päällä kuntoon, ellei tähän ole jotain pakottavaa syytä. Ei välttämättä ole asiakkaan kannaltakaan hyödylistä, jos kotona istuu vieras koko päivän ja välillä painaa hiiren nappia, jolloin tietokone jatkaa päivittämistä tai aloittaa asentaamaan ohjelmia.

Monesti teemme siten, että laitamme uuden tietokoneen käyttökuntoon niin pitkälle valmiiksi, jolloin enää jää tietojen siirto vanhasta tietokoneesta uuteen. Tässä vaiheessa haemme tai asiakas tuo meille vanhan tietokoneen ja näin asiakas on mahdollisimman vähän aikaa ilman tietokonetta.

Välillä laitamme vain uuden tietokoneen käyttökuntoon ja asiakas itse asentaa virustorjunta ohjelmiston ja muut tarvittavat ohjelmistot itse. Tämä kaikki on sovittavissa olevia asioita.

Kun olemme laittaneet uuden tietokoneen käyttökuntoon, niin tuomme koneen paikan päälle ja asennamme tulostimet ja tarkistamme, että nettiyhteys toimii. Tarvittaessa annamme vielä opastusta uuden tietokoneen käytöstä.

 

Uuden tietokoneen käyttöönlaitto sisältää:

 • Käyttöjärjestelmän päivitysten asennukset
 • Valmistajan ohjelmisto ja laiteajurien päivitykset
 • Yleisohjelmistojen asennukset (esim. Flash Player, Silverlight, Adobe Reader)
 • Virustorjunta ohjelmiston asennuksen
 • Mahdollisten muiden nettiselaimien asennukset
 • Sovittujen muiden ohjelmien asennukset
 • Sähköpostin ja tiedostojen siirto vanhasta tietokoneesta uuteen
 • Nettiyhteyden asennus ja toimivuuden tarkistus (mokkula, kiinteä, wlan)
 • Palautuslevyjen luonnin
  • Yleensä muistitikulle, josta erillinen korvaus
 • Tulostimen asennuksen
 • Muiden oheislaitteiden asennukset
 • Tarvittava opastus uuden tietokoneen käyttämiseen

Uuden tietokoneen käyttöönlaiton kustannus on keskimäärin 50-100€ + muistitikun hinta, johon palautuslevy luodaan. Muistitikun hinta riippuu siitä, kuinka ison muistitikun palautuslevy vaatii.

Tietosuojahuomio

Tämä sivusto käyttää keksejä tallentaakseen sivustoon liittyvää tietoa koneellesi.

Hyväksytkö tämän?